Ställbar säng

De flesta människor har någon gång önskat att de kunde hitta den ultimata sängen. Svaret på frågan om vilken säng som ger den bästa komforten varierar från person till person. Behov, tycke och smak är helt enkelt olika. En säng som kommer nära nog i fråga om önskemål är en ställbar säng. Den ger maximal flexibilitet och en hel del valmöjligheter.

Vad är en ställbar säng och hur fungerar den? Som namnet antyder är en ställbar säng en säng som kan ställas in och anpassas efter det behov som önskas. Med en enkel knapptryckning går det att justera sängens huvudända och fotända till önskad position med hjälp av en motor som finns i sängens underdel. Det går exempelvis att sitta, ligga och det finns även ett antal mellanlägen. På så sätt kan den individuella kunden finna det läge som passar bäst för det givna tillfället. Ovanpå själva mekaniken finns en bekväm madrass. De riktigt exklusiva sängarna har en applikation som kan användas för att styra sängens funktioner.

Utbudet av ställbara sängar är stort och det finns en mängd olika utformningar, färger och prisklasser. Det finns både enkelsängar och dubbelsängar att välja bland. Fördelen med att äga en ställbar säng är självklart komforten, flexibiliteten och den förbättrade nattsömnen som valmöjligheterna ger. Det kan dock vara bra att tänka på att man ofta får vad man betalar för och det gäller även ställbara sängar. Att tänka på vid köp kan vara att se till så att sängen har en bra och pålitlig motor samt att madrassen är bekväm.