Sovrumsinredning

Sovrummet är en plats som ska kännas inbjudande att spendera tid i. För att det ska bli just så kan inredningen i rummet vara en viktig del som kan vara värd att lägga ner lite tid på. För att lyckas med detta handlar det om att få en enhetlig känsla i rummet som passar ihop med den stil som du gillar.

Hitta din stil och välj färger

Det som man kan börja med är att välja ut ett par färger som man tycker om. Dessa kan sedan få gå som en röd tråd genom såväl väggfärg, bäddningen i sängen, möblerna och övriga detaljer i rummet. Man kan välja färger på ett flertal olika sätt, men en bra utgångspunkt är att välja en eller två huvudfärger samt en eller två accentfärger som förekommer i mindre detaljer. Till exempel kan man ha en bas med grått och blått tillsammans med accentfärgen guld. Att välja färger på det här sättet kan göra urvalsprocessen i inredningsdjungeln något enklare.

När det kommer till färgsättning är det många som tycker om att byta ut sin inredning efter årets säsonger. Då det kan kosta en hel del att byta ut samtliga delar i ett rum kan det vara bra att välja en grund med toner som funkar året runt, där de mindre detaljerna enkelt kan förnyas. Ett enkelt sätt att förnya ett sovrum är till exempel genom nya sängkläder, prydnadskuddar, sänglampor eller tavlor.

Speglar och tavlor som utsmyckning

Att smycka sina väggar med posters av olika slag har blivit alltmer populärt under de senaste åren. Dessa finns i en mängd olika stilar och genom att byta ut dessa kan man enkelt få till en förändring i rummet. Många webbutiker som säljer posters erbjuder även möjligheten till
personliga posters, där namn, datum eller andra detaljer kan bytas ut för att få en helt unik
tavla. En sådan bild i en fin ram kan även vara en passande gåva att ge bort till någon som fyller år, får barn eller av någon annan anledning når en milstolpe i livet som bör förevigas.

En annan detalj som kan smycka sina väggar är speglar. Precis som tavlor finns även dessa i en mängd olika storlekar och kan förutom att reflektera din spegelbild även ge en illusion av att rummet känns större. Även placeringen av speglar kan vara avgörande, då en spegel som
reflekterar ljuset ifrån fönstret kan göra att rummet känns ljusare.