Sängramar

För de flesta människor är sängramen utan tvivel sängens viktigaste del och den utgör själva stommen i sängen. När det gäller att välja en bekväm säng att sova i är det viktigt att tänka på vilken typ av sängram som behövs. Sängramen är helt enkelt den låda eller ram som madrassen sedan stoppas i. Utbudet av sängstommar är stort och det finns något för alla. Det finns också sängstommar med eller utan gavlar.

Fördelen med en sängram är valfriheten när det gäller både utseende och design. Det kan vara bra att tänka på vad som passar den individuella livssituationen och sovrummet där sängen ska stå. Vanliga sängramar för barn är exempelvis en enkelsäng, våningssäng eller en loftsäng. Det går också att få tag i fantasifulla sängramar med temadesign som exempelvis en bil eller båt m.m. Det finns mängder av olika prisklasser samt olika längd och bredd. En hel del återförsäljare kan också erbjuda specialtillverkning av individuella längder. För familjen finns förutom vanliga enkelstommar eller dubbelstommar dessutom familjestommar som utgörs av en dubbelsäng med stege upp till en liten enkelsäng ovanför.

Det finns även olika material att välja bland när man väljer sin sängram. Det vanligaste materialet är trä men det finns också sängramar av stål. Ibland ingår ben som en integrerad del av sängramen annars får de köpas till. Sängstommar finns i många olika prisklasser från budgetalternativ till exklusiva sängramar med utarbetad design och kvalitet. För de riktigt modemedvetna spelar rätt val av sängram en avgörande roll för hela sovrummets möjlighet att imponera.