Sängbord

Vad ska man tänka på när man ska köpa sängbord eller nattduksbord till sitt sovrum? Finns det några fördelar med att ha sängbord överhuvudtaget?

Ett sängbord kan fylla många olika funktioner och det finns en hel del olika varianter, storlekar, material och färger att välja bland. Framför allt är sängbord både praktiska och flexibla. Det finns enkla sängbord att exempelvis ställa sin väckarklocka eller nattlampa på och så finns det sängbord med förvaringsmöjligheter. Det viktigaste att tänka på när man ska köpa sängbord är först och främst vad man behöver. Ett sängbord med en enkel hylla kanske räcker till glasögonen medan ett sängbord med lådor eller dörr behövs till kvällsböckerna och raggsockorna. Det finns även väggfasta sängbord och sängbord på hjul som lätt och smidigt kan flyttas runt.

För de flesta människor är det dessutom viktigt att sovrummet är en plats för vila och harmoni. Sängbordet bör därför smälta in med resten av möblemanget och inte ta för stor plats. Det är också bra om det passar ihop med sängen och inte är vare sig för högt eller för lågt. För de som är intresserade av inredning och design finns det oändliga möjligheter i alla tänkbara prisklasser. Sängbordet kan exempelvis ingå i en exklusiv sovrumsserie och hela sovrummet kan bli ett spännande projekt. Det går alldeles utmärkt att inreda ett helt sovrum med utgångspunkt i något så enkelt och stilrent som ett tidlöst sängbord. Det finns nämligen något för alla oavsett om du är typen som väljer ovala, runda, fyrkantiga eller rektangulära sängbord.