Kontinentalsängar

Vad är kontinentalsängar?
Det finns väldigt många olika typer av sängar idag och det kan ofta vara svårt att veta vilken säng det är man ska köpa. Även vilken säng som faktiskt passar bäst för just en själv. Det finns en del att tänka på när man ska välja säng och det kan vara svårt. Istället kanske man bara köper första bästa säng utan att riktigt veta om den verkligen är bra för den egna kroppen. Valet av säng kan ha stor betydelse för exempelvis ryggen då man kan få ont i ryggen om sängen är för mjuk så att man sjunker ner.

Kontinentalsäng

En typ av säng är kontinentalsängen. Detta är en extra hög säng. Det är ingen våningssäng utan bara en hög säng med en hög madrass eller även flera lager så att den blir ännu högre. Fördelen med en kontinentalsäng är att det inte är så svårt att ta sig upp ur denna säng eftersom den är så pass hög och därmed behöver man ej böja på benen så mycket. Det är särskilt bra för äldre personer som har svårt att ta sig upp ur sin säng.

Var hittar man en kontinentalsäng?

Det är inte särskilt svårt att hitta en kontinentalsäng då de ofta finns på de vanligaste ställena där man brukar köpa sängar. Exempel på butiker är olika inredningsbutiker som till exempel Chili och såklart IKEA. På IKEA hittar man alltid en kontinentalsäng och de finns i flera olika storlekar, typer och prisklasser. Är du osäker på vad som passar dig, be personalen om hjälp.