Barnsäng

Våra barn kräver ofta inte lika stora sängar som vi vuxna och därför finns det speciellt utformade sängar till dessa. Ofta har sängarna ett mycket lekfullt och glatt utseende, för att du ska kunna hitta en säng som passar ditt barns personlighet. Här har vi samlat ett gäng barnsängar i olika utföranden som du enkelt kan klicka hem direkt över nätet.

De flesta människor håller med om att det är viktigt att sova gott om natten för att kunna vakna utvilad och redo att ta sig an en ny dag. Att köpa en bekväm och bra säng är lika viktigt för alla och det spelar ingen roll om man är ung eller gammal. Alla vill och behöver ha en bekväm och vilsam säng.

Att köpa den första spjälsängen är en milstolpe för många och det känns nästan lika speciellt när det är dags att välja ut ditt barns första riktiga säng. Det finns några saker att tänka på men det viktigaste av allt är säkerheten. En riktigt bra barnsäng – eller juniorsäng som den ofta kallas – ska vara så låg som möjligt så att barnet inte skadar sig om det skulle trilla ur sängen. Det är också bra om den har en stödbräda som extra skydd mot fall. Det finns en mängd olika barnsängar att välja bland och utbudet är stort.

När det kommer till att välja produkter för barn är det viktigt att ha gjort sin research, BästFörBarn.se hjälper dig hitta rätt inom t.ex. barnvagn, babymonitor eller gravidkudde.

Växasängen är en populär variant bland föräldrar. Det är en utdragbar barnsäng som växer med barnet och helt enkelt dras ut allt eftersom barnet blir längre. Fördelen med denna typ av säng är att man får mycket säng för pengarna och att den gör tillvaron väldigt flexibel. Sängen behöver aldrig bytas ut och passar det lilla barnet minst lika bra som tonåringen eller en vuxen. Madrassen är också designad för att kunna justeras efter barnets längd. Sängen kan dessutom fortsätta användas när barnet har flyttat hemifrån som exempelvis gästsäng eller som övernattningssäng åt barnbarnen.